Er frossen øl stadig godt at drikke? – ikke rigtig!

Øl drager stor nytte af at blive opbevaret køligt – ligesom mange andre spiselige produkter. Der findes nogle tommelfingerregler, som er gode at kende til. Stærke øl, Trippel eller andre slags, har det godt ved et par grader under stuetemperatur, 12,8 til 15,5 grader. Mange lyse øl, double, stout og andre har det derimod lidt bedre ved kældertemperatur, 10 til 12,8 grader. Pilsnere og fx weissbier har det bedst ved endnu køligere temperaturer, 7,2 til 10 grader. Et køleskab kan naturligvis også være fint, men ved disse temperaturer finder du øllens naturlige aromaer.

shutterstock_64139251Undgå skunked – opbevar øllen mørkt

Hos www.nordicbrewingco.dk, og alle andre steder, der gør sig med øl, er anbefalingen, at man opbevarer sine øl mørkt. Dette vil være med til at bekæmpe en stor grund til nedbrydningen af øllen – nemlig det ultraviolette lys. Dette kendes også som skunked. Synligt lys er også skadeligt for din øl, men det er især dette ultraviolette lys, der er din øls helt store fjende. Bliver din øl udsat for meget ultraviolet lys, vil du opleve en markant dårligere smag, end hvis den ikke var blevet udsat for dette lys. Opbevar derfor altid dine øl i mørke.

Frossen øl er ikke godt

Mange kan rigtig godt lide en iskold øl. Det er også rart en varm sommerdag, men du må endelig ikke opbevare din øl i frossen tilstand. Den vil nemlig danne iskrystaller, som ikke vil forsvinde, selvom øllen er blevet tøet op. Her vil du desværre opleve, at du får en smagløs, livløs og utrolig uappetitlig øl. Det er helt sikkert ikke det værd, selvom det kan være rart en varm sommerdag. Vil du have din øl meget kold, så hold den endelig over frysepunktet, så den ikke danner iskrystaller, og mister al sin gode smag.