Slagteriernes frysehuse i Danmark

Mange slagterier i Danmark har en meget stor kapacitet, og meget af deres kød slagtes fra tidligt morgen til sen aften. Det giver behov for frysehuse med særlige åbningstider, og frysehue med en kapacitet, der er bygget til kødproduktion fra store dele af landet.
Mange slagterimolecular-and-biological-characteristics-of-porcine-respiratory-and-reproductive-syndrome-virus-prrsv.750x450er har grundet transport og logistik tilknyttet frysehus som et naturligt led af produktionen. Ikke alt kød skal ud til forbrugerne fersk, noget skal sælges indenlands som frostvare og andet er til Danmarks store eksportmarkeder. Derfor er det vigtigt med muligheden for at kunne nedfryse løbende i takt med produktionen, og en sammensmeltning af de to typer af virksomhed er blevet en realitet, da mange frysehuse rundt om i landet har drejet nøglen rundt.

Disse frysehuse er alene for slagteriet og kan derfor ikke benyttes af andre udefra. Slagterierne har styr på produktionen og hvilket slagteri og frysehus, der varer kommer fra, og alt kan spores tilbage nærmest på klokkeslæt.
Mange frostvarer fra slagterier samles efterfølgende i andre frysehuse. Slagterierne selv har sjældent stor kapacitet, da frysehusene alene er opført, så kødet kan fryses med det samme til sikkerhed for forbrugerne for, at de altid for et godt produkt, der er behandlet efter forskrifterne.
Slagterierne bruger både egne frysehuse og frysehuse, der drives af andre virksomheder, alt efter behovet og hvilken kunde, der er tale om. På den måde kan de forskellige udskæringer let komme ud til forbrugerne i hele landet gennem indkøbsaftaler med supermarkeder og slagtere, og samtidig kan Danmarks eksport af forskellige kødprodukter til hele verden sikres, så en jævn strøm af vores gode produkter fryses ned på stedet, transporteres til et frysehus ved en international havn for i sidste ende at havne på middagsbordet et sted ude i den store verden.
Ved at samle slagteriernes frysehuse få steder i Danmark opnås samme fordele med kort tranport og hurtig nedfrysning – det bliver bare billigere at drive for slagterierne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *