Transport over landegrænser

Mange fødevarer kommer langvejs fra, og en meget stor del af dem bliver transporteret i lastbiler med særlige kølere. I en lastbil kan varerne ikke holde evigt, og desuden truck1har chaufførerne brug for pauser ind imellem. Og måske skal de tilbage til deres udgangspunkt og hente nye varer, der skal transporteres.
Her er det muligt at aflevere varerne i et frysehus på turen undervejs. Varerne bliver behandlet med respekt og kommer til at have den rette temperatur, så der ikke sker skader, eller at fødevarerne fordærver og bliver uspiselige.
Herfra kan enten den samme chauffør eller en anden komme og læsse varerne i en lastbil igen, og herfra kan turen gennem landet eller Europa fortsætte, så forbrugere i alle land kan købe de frostvarer, de eftertragter.
Varer på frost kan holde så meget længere end ferske varer, men det kræver, at temperaturen holdes lav konstant. Det er her frysehusene kommer ind i billedet, og det er en meget benyttet løsning for varer, der transporteres med lastbiler.
Samtidig kan varerne lagres i længere tid, hvis de først skal ramme forretningerne og dermed forbrugerne på et senere tidspunkt. Der er bestemte varer, der af mange forbindes med højtider, som for eksempel and, gås og lam, og i et frysehus kan de opbevares i længere tid, så forbrugerne kan købe dem, når de har brug for dem. Forbrugere køber sjældent fødevarer mange måneder i forvejen for at have dem liggende i deres egne frysere, og der er opbevaring i et frysehus en god mulighed for de forretningsdrivende.
Frysehuse kan samtidig bruges som lager til de varer, der skal sendes med skibe til fjernere dele af verden. Så kan varerne komme af sted, når der er et skib, der er klar til varerne, så de kan ramme andre lande sammen med andre varer, der har brug for at være på frost konstant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *